Ik wil huren: Toewijzing

Toewijzing

 

Toewijzing van de woningen. Hoe gaat dat?
De woningen waarvan de huur is opgezegd, worden aangeboden op onze website van maandag 10.00 uur tot de volgende maandag 12.00 uur. In deze periode kunnen ingeschreven woningzoekenden reageren op de woningen.

Na de sluitingstijd bekijken wij per woning wie in aanmerking komt voor een aanbiedingsgesprek. Hierbij letten wij op het verzamelinkomen, de huishoudgrootte, en de inschrijfdatum.

Bij sommige woningen kijken we ook naar de leeftijd en of iemand al inwoner is van de kleine kern (Oudleusen, Hoonhorst en IJhorst). U ziet bij de advertentie van de woning staan welke voorwaarden er voor de woning gelden.

Passend toewijzen
Woningcorporaties moeten de woningen ‘passend toewijzen’. Dit betekent dat het verzamelinkomen en de huishoudgrootte passend moeten zijn bij de huurprijs van de woning.

Kijk voor meer informatie hierover op onze website.

Inschrijfgegevens bijgewerkt?
Bij de toewijzing van de woning gebruiken we de gegevens van uw inschrijving. U moet er zelf voor zorgen dat deze bijgewerkt zijn. Als de gegevens niet kloppen, kan het gebeuren dat er een woning aan u voorbij gaat. Op het klantportaal van VechtHorst kunt u de gegevens bijwerken.

Aanbiedingsgesprek
Op maandagmiddag krijgt de kandidaat voor de woning per mail een uitnodiging voor een aanbiedingsgesprek. Dit gesprek vindt plaats op de donderdagochtend van diezelfde week.
Wij vragen de kandidaat vóór woensdag 10.00 uur de volgende papieren digitaal (of persoonlijk) bij ons in te leveren:
-kopie ID bewijs;
-meest recente inkomensverklaring van de Belastingdienst
-uittreksel van de basisregistratie personen van de gemeente;
-een verhuurdersverklaring (als iemand uit een huurwoning komt).

Het aanbiedingsgesprek kan alleen doorgaan als wij deze papieren op tijd hebben ontvangen.

Wij doen een controle op het betaalgedrag van de kandidaat. Dit doen wij omdat we willen dat mensen goed kunnen wonen, zonder een financiele valse start. De uitkomst hiervan wordt in het aanbiedingsgesprek besproken.

In het aanbiedingsgesprek hoort de kandidaat of hij/zij de woning toegewezen krijgt. Hierna wordt een afspraak gemaakt om de woning te bekijken en kan de kandidaat beslissen of hij/zij de woning accepteert.

 

VechtHorst op twitter

Volg ons op Twitter, twitter.com/VechtHorstNL